Seminarier/Provningar

Biljetter till respektive seminarie/provning kan förköpas här på hemsidan.

Ölprovning Pine Ridge Brewery – fredag 25/1 klockan 17.00

Lokal: Finland
Antal platser: 40
Pris: 200:-

Program

Pine Ridge Brewery är ett mikrobryggeri från Falkenberg som började sin verksamhet via några ölentusiaster på Tallåsvägen. Därav bryggeriets namn. De senaste året har sortimentet utökats med ett flertal ölsorter i olika stilar, och man sätter en ära i att producera öl med attityd och tydliga smaker.

Vi får lyssna på en presentation om ölstilar och smaka ett urval av deras sortiment. Du får också tips på hur ölen kan kombineras med olika maträtter för nya härliga smakupplevelser. Varmt välkomna.

Läs mer om Pine Ridge Brewery »

Blue Pine Ridge

Romprovning – fredag 25/1 klockan 18.15

Lokal: Oslo
Antal platser: 40
Pris: 295:-

Program

Alla vägar bär till ROM. Åtminstone om man tittar på trenden. Världens största destillat, ROM, är verkligen i ropet! Under sakkunnig ledning av Simon Axell-Thoor smakar vi av fem sorters kvalitetsrom. Simon guidar oss i romens historia, framställning, process och de olika stilar som finns. 

Läs mer om Simon Axell-Thoor »

Uddevalla Bryggeri - hantverksöl från ax till limpa - lördag 27/1 klockan 13.00

Lokal:  Finland
Antal platser: 40
Pris: 200:-

Program

Robert Larsson har återuppväckt bryggeritraditionen i Uddevalla med sitt mikrobryggeri Uddevalla Bryggeri. Med stor passion gör han allt för hand och producerar ofiltrerad ale som den har gjorts i hundratals år. Han berättar om hur bryggeriet byggts upp och om de moment som krävs för att göra hantverksöl. Vi provar tre av hans nya ölsorter samt ett experimentöl.

Läs mer om Uddevalla Bryggeri »

Lisa Lemke – lördag 26/1 klockan 14.00

Lokal: Skagerack
Antal platser: 265
Pris: 100:-

Program

Lisa Lemke är frilansande matkreatör, matstylist och tv-kock. Hon arbetar med att laga, prata, skriva och styla mat för tidningar, böcker, radio, tv och reklam. Sedan drygt femton år tillbaka har vi kunnat följa hennes avslappnade, kreativa och glimtfyllda inställning till matlagning och recept-skapande i våra svenska mattidningar, dagstidningar och veckotidningar, men även i utländska tidningar. Lisa har skrivit flera prisade kokböcker som släppts både i Sverige och utomlands i länder som USA, Tyskland, Australien, England, Finland och Norge.

I höst är hon aktuell med sitt program ” Timjan, tupp och tårta”.

Efter föreläsningen kommer Lisa finnas på mässan för att signera sina böcker.

Läs mer om Lisa Lemke »

Vinprovning –Viner från Portugal – lördag 26/1 klockan 15.15

Lokal: Köpenhamn
Antal platser: 40
Pris: 295:-

Program

Portugal har seglat upp på vinhimlen som en ny spännande aktör. Såväl vita friska viner från norra delen som kraftiga röda från sydöstra områdena dyker upp, liksom klassiker och bordsviner från Duoro. Vänersborgs Vinagentur, som är utställare på mässan,  är specialiserade på viner från Portugal. De bjuder på en översikt över Portugal som vinland och smakprover på olika områden och dess stilar.


Läs mer om Vänersborgs Vinagentur »

Champagne- och ostprovning–Gerhards Ost och ChampagneHuset - lördag 26/1 klockan 16.30

Lokal: Oslo
Antal platser: 40
Pris: 295:-

Program

Gerhard Olofsson är Osthandlare i Uddewalla Saluhall och brinner för spännande ostsmaker från Europas olika hörn. Clas Hardebäck från ChampagneHuset  är en passionerad förespråkare för de små champagneodlarnas intressanta drycker. Tillsammans berättar de om champagne, ost och hur dessa smaker kan kombineras på bästa sätt. Vi provar fyra champagner och lika många ostar i olika kombinationer.

Läs mer om Gerhards Ost
Läs mer om ChampagneHuset

Romprovning – lördag 26/1 klockan 17.45

Lokal: Oslo
Antal platser: 40
Pris: 295:-

Program

Alla vägar bär till ROM. Åtminstone om man tittar på trenden. Världens största destillat, ROM, är verkligen i ropet! Under sakkunnig ledning av Simon Axell-Thoor smakar vi av fem sorters kvalitetsrom. Simon guidar oss i romens historia, framställning, process och de olika stilar som finns.

Läs mer om Simon Axell-Thoor »

DSC01457-1

Ölprovning Pine Ridge Brewery – lördag 26/1 klockan 19.00

Lokal: Finland
Antal platser: 40
Pris: 200:-

Program

Pine Ridge Brewery är ett mikrobryggeri från Falkenberg som började sin verksamhet via några ölentusiaster på Tallåsvägen. Därav bryggeriets namn. De senaste året har sortimentet utökats med ett flertal ölsorter i olika stilar, och man sätter en ära i att producera öl med attityd och tydliga smaker.

Vi får lyssna på en presentation om ölstilar och smaka ett urval av deras sortiment. Du får också tips på hur ölen kan kombineras med olika maträtter för nya härliga smakupplevelser. Varmt välkomna.

Läs mer om Pine Ridge Brewery »

Blue Pine Ridge

Kontakt

Adress:
JH Gastro HB
Södra Hamnen 2
451 42 Uddevalla
Tele: 070-561 44 25