Vin- och Delikatessmässa 
Sidhuvud

Seminarier/Provningar

Biljetter till respektive seminarie/provning kan förköpas här på hemsidan.
Länk till förköp »

När det gäller nytillkommna provningar görs bokning som ett mail till info@vinochdelikatess. Biljetter betalas och hämtas vid första besööet på mässan. Först till kvarn gäller.
Finns det biljetter över kan ni köpa dem direkt på mässan.


Lokal ölhistoria och ölprovning – Inlands Bryggeri – fredag 26/1 klockan 19.00

Lokal: Finland
Antal platser: 40
Pris: 200:-
Biljettbeställning:
Bokning görs via mail till: info@vinochdelikatess.se
Ange namn och antal biljetter. Biljetterna hämtas och betalas i entrén till mässan.

Program

Inland är det gamla namnet på den historiska region som en gång omfattade nästan hela Södra Bohuslän från Uddevalla ner mot Kungälv och Nordre älv. Men det är också namnet på ett bohuslänskt bryggeri i Marstrand som genom sin öl berättar Inlands spännande historia. På detta fascinerande seminarium får du lära dig om vår lokala ölkultur förr och nu, och provsmaka 4 olika sorters öl från Inlands eget bryggeri. Du får också tips på hur ölen kan kombineras med olika maträtter för nya härliga smakupplevelser. Varmt välkomna.

Läs mer om Inlands Bryggeri »


Inlands Bryggeri

Romprovning – lördag 27/1 klockan 16.00

Lokal: Finland
Antal platser: 40
Pris: 295:-
Biljettbeställning:
Bokning görs via mail till: info@vinochdelikatess.se
Ange namn och antal biljetter. Biljetterna hämtas och betalas i entrén till mässan.

Program

Alla vägar bär till ROM
Åtminstone om man tittar på trenden. Världens största destillat, ROM, är verkligen i ropet!
Under sakkunnig ledning av Simon Axell-Thoor smakar vi av fem sorters kvalitetsrom.
Simon guidar oss i romens historia, framställning, process och de olika stilar som finns.

Läs mer om Simon Axell-Thoor »


Uddevala Bryggeri

Hantverksöl - Uddevalla Bryggeri - från ax till limpa - lördag 27/1 klockan 13.00

Lokal: Finland
Antal platser: Slutsålt!
Pris: 200:-

Program

Robert Larsson har återuppväckt bryggeritraditionen i Uddevalla med sitt mikrobryggeri Uddevalla Bryggeri. Med stor passion gör han allt för hand och producerar ofiltrerad ale som den har gjorts i hundratals år. Han berättar om hur bryggeriet byggts upp och om de moment som krävs för att göra hantverksöl. Vi provar tre av hans nya ölsorter.

Läs mer om Uddevalla Bryggeri »


Uddevalla Bryggeri

Tareq Taylor – lördag 27/1 klockan 14.00

Lokal: Skagerack
Antal platser: 265
Pris: 100:-

Program

Tareq Taylor är en av Sveriges mest namnkunniga och framstående kockar och en uppskattad och flitigt anlitad föreläsare, känd från bland annat tv-serien Trädgårdstider, Kockarnas Kamp och Go’kväll. Han har gett ut en rad uppmärksammade kokböcker och driver både Slottsträdgårdens Kafé och restaurangen Kockeriet i Malmö.
Tareq kommer att kåsera om mat och dryck, livet som kock och resan till idag.

Läs mer om Tareq Taylor »


Tareq Taylor

Amaroneprovning - Carlo Meroni - kultproducent – lördag 27/1 klockan 15.00

Lokal: Köpenhamn
Antal platser: Slutsålt!
Pris: 295:-

Program

Carlo Meroni är en kultodlare i St’Ambrogio della Valpolicella. Han gör sina viner på traditionellt sätt med kvalitet som enda mål. Han kommer själv att berätta om sin egendom och hur han gör sina viner. Vi provar allt från hans Valpolicella Classico via Amarone till Recioto. Som sig bör provar vi Carlos viner tillsammans med lite italienska delikatesser som tilltugg.

Läs mer om Carlo Meroni »


Carlo Meroni

Champagneprovning - Special Club, lyxkvalitet till normalpris - lördag 28/1 klockan 17.00

Lokal: Oslo
Antal platser: Slutsålt!
Pris: 295:-

Program

Kristina Berggren från Stockholm är en välkänd provningsledare. Hon berättar om Special Club - de små odlarnas lyxmärke. Här finner vi toppkvalitet till pris som standardmärken. Vi provar fyra olika sorter med lite tilltugg.



Champagne
S